Mrzne? Nevadí!

Přemýšlíte jaké oblečení koupit svým dětem na hory? Nevíte, co nakoupit a neprohloupit? Čeští výrobci sportovního oblečení se o Vás dobře postarají. Pryč je doba, kdy bylo nutné nakupovat sportovní oblečení pouze od zahraničních výrobců. Není výjimkou, že česká firma nabízí svým zákazníkům dokonce tříletou záruku na své zboží, Preciznost zpracování českého sportovního oblečení je pověstná.

Čas šponovek a tlustých svetrů je nenávratně pryč. Kvalitní a lehoučké materiály dnes mají zelenou.

Jedna kvalitní věc je lepší než tři nekvalitní - to je heslo dnešní doby a dnešních nákupů. A dodržení tohoto pravidla se velmi viditelně odrazí na velikosti našich zavazadel. Sněžné pásy zabrání tomu, aby se Vám sníh nedostal pod bundu. Osobní komfort můžete zvýšit i použitím jednorázových hřejivých polštářků. Výbornou vychytávkou je i termo nákrčník.

Svrchní sportovní oblečení nepromokne – přitom je propustné a dokonale odvádí vlhkost od těla. Možnosti kombinací nejrůznějších vysocefunkčních materiálů při výrobě sportovního oblečení jsou dnes nekonečné. Oblečení je vhodné i pro velmi chladné dny. Materiál je vhodný pro celodenní nošení. Zapomeňte na kousání, škrábání a podrážděnou kůži u krku. Svrchní strana oděvu musí být nepromokavá. Nebojte se trochu připlatit – investice do kvality se Vám v mrazivých (nebo naopak deštivých) lednových dnech určitě vyplatí.

Nemalou předností je též odolnost používaných materiálů proti oděru a ušpinění. Používejte tekuté prací prostředky, které jsou vhodné pro praní polopropustných tkanin. Důležité je též nesušit toto oblečení v blízkosti tepelných zdrojů.

Vůbec neuvažujte o možnosti vyrazit na hory bez kvalitní lyžařské nebo snowboardové přilby – nebojte se, nebudete v ní na sjezdovce jediní – lyžařská helma se dnes již opravdu stala samozřejmostí!!! Velmi příjemně by Vás překvapila i přiléhavost a anatomický tvar dnešních chráničů páteře. Součástí oblečení může být i záchranný lavinový systém, který Vám dokáže zajistit pocit bezpečí..

Čtěte také: Vychytávky na lyže

Turistický magazín